Mini tarte tatins met geitenkaas pearls en peer - 3840x2160px
#bettinerecepten

Mini tarte tatin met geitenkaas en peer

Ken jij de viral tarte tatins al? Je stapelt de lekkerste ingrediënten op elkaar, legt er een plakje bladerdeeg overheen en bakt het af in de oven. Super makkelijk dus!

  • Vegetarisch
  • Hoofdgerechten
  • Lente
  • Herfst
  • Zomer
  • Geitenkaasbolletjes
  • Snacks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 6 stuks
2 conference peren
100 g Bettine geitenkaas Pearls
1 el olie
2 el honing
1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
5 g verse tijm
bakplaat met bakpapier

Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de peer in de lengte. Snijd in dunne plakken.
    2. Rol het bladerdeeg uit en snijd in 6 rechthoeken.
    3. Verdeel de olie en honing op 6 plekken over de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel achtereenvolgens per plek 1 takje tijm, ca. 10 tot 15 Bettine geitenkaas Pearls en één waaier van ca. 3 tot 4 plakjes peer op elkaar. Breng op smaak met wat zout. Leg het bladerdeeg erover en druk goed aan.  
    4. Bak de tarte tatins in het midden van de voorverwarmde  oven. in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
    5. Verdeel de rest van de geitenkaasbolletjes en nog wat tijm over de taartjes. Serveer warm of koud.

Ook lekker als hoofdgerecht met een frisse veldsla of rucola salade.

Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!