#bettinerecepten
Luchtige geitenkaasmousse met bacon en dadels
Wie is er nou niet gek op een lekkere dip! Deze luchtige geitenkaasmousse met bacon en dadels van Deb's Bakery & Kitchen heeft het allemaal! De romigheid, het zoute accent van de bacon en de bite en zoetigheid van de dadels. Heerlijk op een toastje, maar ook top om je chips of aardappelwedges in te dippen!
Totale tijd
30 minuten
Ingrediƫnten
voor 6 personen150 g | bacon, plakjes |
250 g | Bettine geitenkaas naturel |
125 ml | griekse yoghurt |
4 el | honing |
2 el | olijfolie |
1 el | water |
Zout en peper | |
2 | takjes rozemarijn, alleen de blaadjes |
2 | sjalotjes, gesnipperd |
12 | medjoul dadels (grof gehakt) |
2 el | balsamicoazijn |
Bereiding
- Bak de bacon krokant in een pan of in de oven op 200 graden.
- Doe de geitenkaas, yoghurt, 2 el honing, olijfolie en water in een food processor en mix tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de rozemarijn in een pan, haal eruit en karameliseer de sjalotjes vervolgens in wat olijfolie. Voeg de dadels, azijn en rest van de honing toe. Laat iets inkoken.
- Verdeel het dadelmengsel, de bacon en rozemarijn over de geitenkaasmousse en besprenkel met wat olijfolie.