#bettinerecepten
Kaasplank met Italiaanse groenten
Verleid je gasten met het aperitivo-moment: verfrissende drankjes en lekkere hapjes. De Italianen zijn niet voor niets trots op hun aperitivo. Het is dus een ideaal moment om bij te komen van de lange werkdag, de eetlust op te wekken en alvast in de culinaire stemming te komen. Deze kaasplank met Bettine No3 en Italiaanse groenten mogen dan ook absoluut niet ontbreken!
Totale tijd
10 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen150 g | cherrytomaatjes |
10 g | basilicum |
1 | teen knoflook |
3 el | olijfolie |
1/2 tl | zeezout |
100 g | geroosterde paprika rood en geel |
10 g | oregano |
1/2 stuk | Bettine No3 |
1 | pakje zeezout-rozemarijn crackers |
Bereiding
-
- Halveer de cherrytomaatjes en hak de basilicum grof. Snipper de knoflook fijn.
- Meng de cherrytomaatjes met de basilicum, knoflook, olijfolie en zout en schep in een schaaltje.
- Snijd de geroosterde paprika in reepjes.
- Leg de Bettine No.3 op een plankje en verdeel de oregano erover.
- Serveer met de tomatensalade en de geroosterde paprika.
- Leg er de rozemarijn-zeezout crackers bij.
Lekker met een frisse rosé. Helemaal feestelijk is een glaasje prosecco of een licht zoete spumante. Bubbels zijn altijd een goed idee!