#bettinerecepten
Jalapeno Poppers met geitenkaas, Gruyère en Appenzeller
Manon van Hoe vetter de Better maakte een heerlijk spicy hapje van de barbecue met maar liefst 3 verschillende kazen! Bettine No3 schittert in een vulling naast Zwitserse Gruyère en Appenzeller. Wil je dit gerecht alleen met geitenkaas maken, dan kan dat natuurlijk ook! Het zilte van het ontbijtspek, de pittige chipotle mayonaise en de romige vulling zijn een geweldige combinatie.
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
voor 6 personen15 | Jalapeño’s |
2 el | roomkaas |
250 g | Bettine No3 |
2 el | geraspte Gruyère kaas |
2 el | geraspte Appenzeller kaas |
10 plakjes | ontbijtspek |
Chipotle Mayonaise | |
---|---|
3 el | mayonaise |
1 el | gesneden chipotle |
Bereiding
-
- Snijd de Jalapeño’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Meng de 4 kazen door elkaar en prak het tot een mooi geheel.
- Stop het kaasmengsel in elke helft van de Jalapeno. Voeg daarna de 2 helften weer samen zodat het weer een gehele Jalapeño peper is.
- Omwikkel de Jalapeno’s met ontbijtspek.
- Leg de Jalapeno Poppers 15-20 minuten op de BBQ totdat ze gaar zijn.
- Meng de mayonaise met de chipotles tot een saus.
- Serveer de Jalapeno Poppers op een plank met de chipotle mayo en onderkinnen kweken maar