#bettinerecepten
Herfstsalade met geitenkaas in spek met mosterd-dilledressing
Ben je op zoek naar een eenvoudig en heerlijk herfstrecept, dan is een goede, stevige herfstsalade vol met bladgroen en Bettine geitenkaas precies wat jij nodig hebt. En als je er zeker van wilt zijn dat het geweldig smaakt (en er geweldig uitziet), kijk dan niet verder dan dit herfstrecept.
Totale tijd
15 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen150 g | rucolamelange |
4 pakje | Bettine geitenkaas met spek 2*60g (of 1 verpakking 8*30g) |
50 g | pijnboompitten |
100 g | gele tomaatjes |
80 g | blauwe bessen |
2 | appels (Elstar) |
2 stengels | bosui |
1 | rode ui |
Eventueel: eetbare bloemen (Eat me) |
Voor de mosterd-dilledressing | |
---|---|
2 el | olijfolie extra vierge |
1 tl | mosterd |
1 tl | honing |
1 tl | dille |
zout en peper naar smaak |
Bereiding
-
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat ze daarna even afkoelen op een bord.
- Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Breng de mosterd-dilledressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de appel en de rode ui in partjes en halveer de blauwe bessen.
- Verdeel de rucolamelange over 4 borden.
- Snijd de bosui schuin in ringetjes en verdeel deze ingrediënten samen met de Tomberry tomaatjes en de geroosterde pijnboompitjes over de rucolamelange.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de geitenkaasjes 2 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn. Leg de geitenkaasjes bovenop de salade en besprenkel met de dressing. Serveer direct!
voor een complete maaltijd is deze salade heerlijk met geroosterd zuurdesembrood en een glas koele Riesling.