#bettinerecepten
Groene Salade met Bettine Pearls
Totale tijd
15 minuten
Ingrediënten
voor 2 personen150 g | groene aspergetips |
150 g | sugarsnaps |
1 | komkommer |
1 | Cantaloupe meloen |
1 bosje | munt |
1 | limoen |
1 tl | roze peper |
2 el | sesamolie |
100 g | Bettine Pearls |
Zout en peper naar smaak |
Bereiding
-
- Snijd de eindjes van de groene aspergetips en maak de sugarsnaps schoon.
- Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer de asperges en sugarsnaps in 2 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel meteen koud.
- Schaaf met een dunschiller linten van de komkommer.
- Halveer de meloen en verwijder de zaadlijsten. Schep met een meloenboor bolletjes uit de meloen. Vang drie eetlepels sap op voor de dressing.
- Snijd voor de dressing de helft van de munt fijn. Halveer de limoen en snijd de helft in partjes, pers de andere helft uit. Kneus de roze peper in een vijzel.
- Meng de roze peper, limoensap, meloensap en gesneden munt met de sesamolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de komkommerlinten, sugarsnaps, asperges en meloenbolletjes over een grote schaal.
- Bestrooi met blaadjes munt en de Bettine Pearls.
- Besprenkel de salade met de dressing en serveer met de overige limoenpartjes.
maak deze salade extra vullend door er couscous of quinoa aan toe te voegen.