Groene koolsalade met geitenkaas
Zin in een lekkere salade voor de lunch? Maak dan deze frisse seizoenssalade met spitskool, komkommer, limoen, peper en geitenkaas. Door de spitskool te combineren met de peper en de milde geitenkaas krijgt de salade een mooie balans in pittige en zachte smaken. Maak deze salade af met een simpele dressing van limoen, yoghurt en amandelpasta. Serveer met een lekker stuk vers brood en het genieten kan beginnen.
Ingrediënten
voor 6 personen1 | kleine spitskool |
4 | mini snackkomkommers |
1 | witte ui |
15 g | bieslook |
4 el | yoghurt |
1 el | amandelpasta |
1 | limoen |
1 tl | komijnzaad |
Zout en peper | |
25 g | amandelschaafsel |
1 tl | roze peper |
1 | bakje Bettine pearls |
Bereiding
-
Snijd de spitskool in dunne reepjes, dit gaat het beste met een mandoline. Snijd de komkommer en witte ui in dunne plakjes en hak de bieslook fijn.
-
Meng de yoghurt met de amandelpasta, de rasp en het sap van de limoen en het komijnzaad.
-
Meng de dressing met de groenten, schep goed om zodat alles bedekt is met een laagje dressing. Breng op smaak met zout en peper.
-
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
-
Bestrooi de salade met de roze peper, het amandelschaafsel en als laatste de Bettine pearls.