#bettinerecepten
Gevulde kip met Bettine geitenkaas
Makkelijker kan bijna niet maar wat is dit lekker! Door de kipfilet te vullen met oregano, zongedroogde tomaten en geitenkaas, proef je bij iedere hap alle smaken die elkaar zo ontzettend goed aanvullen. Lekker met een goedgevulde salade of pasta.
Totale tijd
35 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen4 | kipfilets |
125 g | geitenkaas naturel |
12 | blaadjes verse oregano |
6 | zongedroogde tomaten, in reepjes |
olijfolie | |
peper en zout |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
-
Snijd de kip voorzichtig in zodat er een ruimte ontstaat en vul de kipfilets met de geitenkaas, oregano en zongedroogde tomaten.
-
Leg de kipfilets in de ovenschaal en zorg ervoor dat de vulling er goed in zit.
Besprenkel de kip met olijfolie en bestrooi met peper en zout. -
Bak ze in 20 minuten gaar en zet de kip dan nog ongeveer 3 minuten onder de grill op 230 graden voor een mooi korstje.