Geroosterde zoete aardappel en quinoasalade met Bettine geitenkaas pearls
Wat een verrassende salade heeft Muna van @tothemoen gemaakt! De combinatie van zoete aardappel, quinoa en de granaatappelmelasse maken samen met de Bettine Pearls deze salade tot een heerlijke friszoete salade.
Ingrediënten
voor 3 personen1 | grote zoete aardappel |
100 g | Bettine geitenkaas pearls |
200 g | gekookte quinoa |
400 g | gemengde sla |
1 | avocado |
granaatappelmelasse (of balsamicodressing) |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200C.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Snijd de zoete aardappel in blokjes.
-
Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
-
Rooster de zoete aardappelblokjes 15 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
-
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
-
Meng in een kom de sla, avocado, quinoa en de zoete aardappelblokjes.
-
Drizzle de granaatappelmelasse over de salade en bestrooi met de Bettine geitenkaas pearls.