#bettinerecepten
Geitenkaasnuggets met pittige honing-sinaasappeldip
Gefrituurde geitenkaasnuggets met een zomerse dip. Laat de simpele kipnuggets liggen en verwen jezelf met deze heerlijke vegetarische geitenkaasnuggets. Zeg nou zelf, dat is toch veel lekkerder!
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
voor 2 personen1 el | kerriepoeder |
4 el | bloem |
2 | eieren |
75 g | panko |
200 g | Bettine schijfjes naturel |
1/2 | sinaasappel |
1 | rode peper |
1 stengel | citroengras |
4 el | honing |
500 ml | zonnebloemolie in frituurpan of steelpannetje |
zout en peper |
Bereiding
-
- Meng de kerriepoeder met de bloem, breng op smaak met zout en peper.
- Doe de bloem in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede bord en doe de panko in een derde bord.
- Haal de schijfjes geitenkaas voorzichtig van elkaar. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte door de panko. Leg op een bord.
- Rasp de schil van de sinaasappel, hak de rode peper fijn en snijd het citroengras in dunne ringen. Meng met 2 eetlepels sinaasappelsap door de honing.
- Verhit de frituurpan of de olie tot 180°C. Frituur de nuggets in porties van 5 of 6 stuks in de olie, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Tip: Serveer de geitenkaasnuggets warm, met de zonnige dip.