#bettinerecepten
Geitenkaasfondue
Kaasfondue maken is makkelijker dan je denkt! Nu de dagen weer korter worden, smacht je er misschien ook naar om weer eens met zijn allen rond de pan te gaan zitten. Hoog tijd om dus zelf een kaasfondue te maken!
Totale tijd
10 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen200 ml | droge witte wijn |
1 | scheutje citroensap |
300 g | Bettine naturel |
4 takjes | bieslook, fijngesneden |
0.5 tl | maizena |
knoflook | |
1/2 glas | water |
peper, naar smaak | |
1 | appel |
trosje druiven | |
brood | |
soepstengels | |
puntpaprika | |
komkommer | |
4 | wortels |
3 | tomaten |
Bereiding
-
Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Schenk de wijn en citroen in de pan en verwarm het.
-
Voeg de Bettine geitenkaas naturel toe en laat al roerend rustig smelten.
-
Meng de maizena met een klein hoeveelheid water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel.
-
Breng op smaak met peper en maak af met de fijngesneden verse bieslook.
Heb je geen fondueset? Gebruik dan een braadpan met een dikke bodem.