#bettinerecepten
Gegrilde prei met geitenkaas en honing
Geniet van dit verrukkelijke gerecht met gegrilde prei en geitenkaas van aan tafel met tammie, perfect voor een zomerse barbecue! De groente prei krijgt heel veel smaak door het grillen op de barbecue. Combineer het met frisromige geitenkaas en een vleugje zoete honing voor een ultieme smaakcombinatie.
Totale tijd
40 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen4 | prei |
150 g | Bettine geitenkaas naturel |
40 g | pijnboompitten |
honing | |
8 takjes | tijm |
Bereiding
-
- Leg de prei op het rooster in de directe zone (ongeveer 180-200 graden) en laat ze zwart worden. Je zou de prei ook rechtstreeks op de kolen kunnen leggen.
- Haal de prei van de barbecue zodra deze mooi zwart van buiten en zacht van binnen is, dit kan verschillen per tijd, maar houd in eerst instantie ongeveer 2025 minuten aan.
- Pak een koekenpannetje en bak de pijnboompitten goudbruin.
- Leg de prei op een schoon bord en leg er een ander schoon bord naast. Verwijder de zwarte buitenkant van de prei en leg de zwarte stukken op het ene bord en de zachte prei op het andere bord.
- Snijd de kop en het kontje van de prei, snijd hem in de lengte doormidden en vouw open. Kijk hoe mooi die groene kleur is!
- Daarna schenk je er een scheut honing over en verbrokkel je de geitenkaas eroverheen samen met de pijnboompitten en natuurlijk de blaadjes de tijm.