Geroosterde prei met geitenkaas van de bbq
#bettinerecepten

Gegrilde prei met geitenkaas en honing

Geniet van dit verrukkelijke gerecht met gegrilde prei en geitenkaas van aan tafel met tammie, perfect voor een zomerse barbecue! De groente prei krijgt heel veel smaak door het grillen op de barbecue. Combineer het met frisromige geitenkaas en een vleugje zoete honing voor een ultieme smaakcombinatie.

  • Verse geitenkaas
  • Nieuw
  • Bijgerechten
  • Zomer
  • BBQ
  • Groenten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
4 prei
150 g Bettine geitenkaas naturel
40 g pijnboompitten
honing
8 takjes tijm

Bereiding

    1. Leg de prei op het rooster in de directe zone (ongeveer 180-200 graden) en laat ze zwart worden. Je zou de prei ook rechtstreeks op de kolen kunnen leggen.
    2. Haal de prei van de barbecue zodra deze mooi zwart van buiten en zacht van binnen is, dit kan verschillen per tijd, maar houd in eerst instantie ongeveer 2025 minuten aan.
    3. Pak een koekenpannetje en bak de pijnboompitten goudbruin.
    4. Leg de prei op een schoon bord en leg er een ander schoon bord naast. Verwijder de zwarte buitenkant van de prei en leg de zwarte stukken op het ene bord en de zachte prei op het andere bord.
    5. Snijd de kop en het kontje van de prei, snijd hem in de lengte doormidden en vouw open. Kijk hoe mooi die groene kleur is!
    6. Daarna schenk je er een scheut honing over en verbrokkel je de geitenkaas eroverheen samen met de pijnboompitten en natuurlijk de blaadjes de tijm.
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.