#bettinerecepten
Gegrilde courgettesalade met geitenkaas
De combinatie van verse munt, peterselie en citroen geeft deze salade met geitenkaas een verkwikkende en verfrissende smaak die perfect past bij warme zomerdagen. Behalve dat deze salade bomvol zit met gezonde ingrediënten, zoals courgette, rode ui, rucola en munt is het naast overheerlijk ook nog eens heel eenvoudig te bereiden. Geniet ervan als een verfrissende lunch, een lichte avondmaaltijd of als bijgerecht bij een zomerse barbecue.
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen175 g | pasta orecchiette |
20 g | munt |
10 g | peterselie |
1 | citroen |
50 ml | olijfolie |
zout naar smaak. | |
1 | courgette |
1 | kleine rode ui |
25 g | pijnboompitten (geroosterd) |
75 g | rucola |
100 g | Bettine Pearls |
versgemalen zwarte peper |
Bereiding
-
- Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de blaadjes van de munt en peterselie in een keukenmachine, bewaar wat munt-topjes voor de garnering.
- Doe de rasp en het sap van de citroen erbij en 35 ml van de olijfolie.
- Breng op smaak met wat zout en maal tot een fijne kruidenolie.
- Snijd de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne plakken en hussel om met de rest van de olijfolie.
- Verhit een grillpan op het vuur en grill de plakjes courgette kort, tot ze mooie strepen hebben.
- Snijd de rode ui in dunne reepjes.
- Verdeel de rucola over een schaal en leg er de courgette en ui op.
- Bestrooi met de pijnboompitten, munt-topjes en Bettine Pearls.
- Lepel tenslotte de muntpesto over de salade en bestrooi met versgemalen zwarte peper.