Gebakken schijfjes peer geitenkaas
#bettinerecepten

Gebakken peer schijfjes met Bettine geitenkaas

Kaarsjes aan, muziekje op de achtergrond. Het is weer kouder buiten en dat betekent dat we fijn binnen mogen genieten van al het lekkers. Deze heerlijke peren uit de oven zullen je zeker een behaaglijk gevoel brengen. Het is niet alleen een lekker makkelijk en snel recept waarvoor je weinig ingrediënten nodig hebt, maar ook nog eens ontzettend lekker. Geniet ervan!

Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 peer
125 g Bettine geitenkaas naturel
1 handjevol pecannoten, in stukjes gehakt
1 reep smeltchocolade, puur
Olijfolie
Zwarte peper, naar smaak
Kaneel
Tijm, fijngesneden

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 220 graden.

  2. Snijd met een mandoline of met een scherp mes de peren in dunne plakjes.

  3. Besprenkel met een beetje olijfolie, kruid met peper en bak de perenschijfjes 6 minuten voor.

  4. Plaats een schijfje Bettine geitenkaas naturel op het perenschijfje en besprenkel met kaneel, tijm en wat gehakte pecannoten.

  5. Bak de belegde perenschijfjes met geitenkaas nog 2 tot 3 minuten af.

  6. Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie.

  7. Besprenkel de afgebakken perenschijfjes met de gesmolten chocolade en serveer lauwwarm!

Tip: Wanneer je niet van chocolade houdt, maak dan gebruik van honing!

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.