Gebakken peer schijfjes met Bettine geitenkaas
Kaarsjes aan, muziekje op de achtergrond. Het is weer kouder buiten en dat betekent dat we fijn binnen mogen genieten van al het lekkers. Deze heerlijke peren uit de oven zullen je zeker een behaaglijk gevoel brengen. Het is niet alleen een lekker makkelijk en snel recept waarvoor je weinig ingrediënten nodig hebt, maar ook nog eens ontzettend lekker. Geniet ervan!
Ingrediënten
voor 4 personen1 | peer |
125 g | Bettine geitenkaas naturel |
1 handjevol | pecannoten, in stukjes gehakt |
1 reep | smeltchocolade, puur |
Olijfolie | |
Zwarte peper, naar smaak | |
Kaneel | |
Tijm, fijngesneden |
Bereiding
-
Oven voorverwarmen op 220 graden.
-
Snijd met een mandoline of met een scherp mes de peren in dunne plakjes.
-
Besprenkel met een beetje olijfolie, kruid met peper en bak de perenschijfjes 6 minuten voor.
-
Plaats een schijfje Bettine geitenkaas naturel op het perenschijfje en besprenkel met kaneel, tijm en wat gehakte pecannoten.
-
Bak de belegde perenschijfjes met geitenkaas nog 2 tot 3 minuten af.
-
Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie.
-
Besprenkel de afgebakken perenschijfjes met de gesmolten chocolade en serveer lauwwarm!
Tip: Wanneer je niet van chocolade houdt, maak dan gebruik van honing!