gebakkengeitenkaas met hartige crumble -header
#bettinerecepten

Gebakken geitenkaas met hartige crumble

Dé ultieme snack is toch wel stokbrood met gebakken kaas en warme noten. Let wel op dat je het niet té lang bakt. De kaas is het allerlekkertste wanneer deze goudbruin van kleur is en zacht aan de binnenkant, maar niet zo zacht dat het uitvloeit over de plank. Je kunt de gebakken kaas serveren als snack, maar je kunt het ook als bijgerecht serveren met bijvoorbeeld een lichte salade.

  • Gerijpte geitenkaas
  • Nieuw
  • Vegetarisch
  • Snacks
  • Bijgerechten
  • snel & makkelijk
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
4 flinke eetlepels haver
2 el bloem
50 g noten
1 el honing
2 el olijfolie
1 teen knoflook
2 takjes rozemarijn
2 takjes oregano
1 takje tijm
2 takjes salie
250 g Bettine No3
100 g mango-gember chutney
1 rustiek stokbrood

Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Meng de haver, bloem, noten, honing en olijfolie door elkaar tot een kruimelig mengsel.
    • Hak de helft van de kruiden fijn en kneed door de kruimels.
    • Leg de kruimels op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
    • Plaats de Bettine No3 met de snijkant naar beneden bij de kruimels en bak in 15 minuten goudbruin. 
    • Leg de warme Bettine No3 op een mooie borrelplank en verdeel de crumble erover. Garneer met de rest van de kruiden en serveer met de mango-gember chutney en stokbrood.

Lekker met een blond biertje.

Landscape background 3840x2160
Bettine No3 3000x3000px
Bettine No3

Melken. Stremmen. Rijpen. Niet voor niets heeft deze gerijpte, smeuïge geitenkaas de eerste prijs gewonnen op een internationale kaas en zuivelbeurs! Bettine No3 Gerijpte Geitenkaas is heerlijk fris en boterzacht met een delicaat en eetbaar korstje. Dankzij haar vorm wordt de smaak intenser naarmate ze van buiten naar binnen rijpt. Ambachtelijke verleiding tot in elke hoek. Dat proef je!