1271
#bettinerecepten

Frisse lente galette met geitenkaas

Rustieke taart van asperges, verse kruiden, sinaasappel en geitenkaas met een krokante half dichtgevouwen deegrand.

Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
3 eieren
125 g crème fraîche
200 g Bettine naturel schijfjes
20 g groene kruiden; munt, basilicum, dille, peterselie
1 teen knoflook
1 sinaasappel
1 el venkelzaad
zout en peper
250 g bospeen
3 lente-uitjes
1 bos groene asperges
250 g tuinerwtjes, ontdooit
1 rol hartige taartdeeg

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Meng de eieren met de crème fraîche en de helft van de Bettine schijfjes. Hak de groene kruiden en de knoflook fijn. Rasp de schil van de sinaasappel. Voeg de helft van de kruiden toe aan het crème fraîche mengsel met de sinaasappelrasp en het venkelzaad. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Schil de bospeen en snijd in plakjes, snijd de lente-ui in ringen. Snijd het harde gedeelte van de groene asperges en snijd de rest in stukken van 4 cm. Meng de gesneden groenten met de tuinerwtjes.

  4. Rol het taartdeeg uit op een bakplaat met opstaande rand en verdeel de groenten erover. Vouw het deeg terug naar binnen en druk stevig aan. Giet het eiermengsel erover.

  5. Bak de hartige taart in 35 minuten gaar, tot het eimengsel gestold is. Voeg na 20 minuten de resterende schijfjes geitenkaas bovenop toe. Serveer de galette lauwwarm.

Landscape background 3840x2160
Naturel 2x60g
Bettine Naturel 2x60g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.