Frisse lente galette met geitenkaas
Rustieke taart van asperges, verse kruiden, sinaasappel en geitenkaas met een krokante half dichtgevouwen deegrand.
Ingrediënten
voor 4 personen3 | eieren |
125 g | crème fraîche |
200 g | Bettine naturel schijfjes |
20 g | groene kruiden; munt, basilicum, dille, peterselie |
1 | teen knoflook |
1 | sinaasappel |
1 el | venkelzaad |
zout en peper | |
250 g | bospeen |
3 | lente-uitjes |
1 bos | groene asperges |
250 g | tuinerwtjes, ontdooit |
1 | rol hartige taartdeeg |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Meng de eieren met de crème fraîche en de helft van de Bettine schijfjes. Hak de groene kruiden en de knoflook fijn. Rasp de schil van de sinaasappel. Voeg de helft van de kruiden toe aan het crème fraîche mengsel met de sinaasappelrasp en het venkelzaad. Breng op smaak met zout en peper.
-
Schil de bospeen en snijd in plakjes, snijd de lente-ui in ringen. Snijd het harde gedeelte van de groene asperges en snijd de rest in stukken van 4 cm. Meng de gesneden groenten met de tuinerwtjes.
-
Rol het taartdeeg uit op een bakplaat met opstaande rand en verdeel de groenten erover. Vouw het deeg terug naar binnen en druk stevig aan. Giet het eiermengsel erover.
-
Bak de hartige taart in 35 minuten gaar, tot het eimengsel gestold is. Voeg na 20 minuten de resterende schijfjes geitenkaas bovenop toe. Serveer de galette lauwwarm.