#bettinerecepten
Frisse komkommersoep met Bettine geitenkaas
Sneller dan dit een heerlijk voorgerecht op tafel zetten, kan bijna niet! Deze frisse komkommersoep met geitenkaas maak je met de blender en staat dus zo op tafel. Wil je hem koud eten voor een nog frisser effect dan zal je iets langer geduld moeten hebben om de soep te koelen in de koelkast maar je kunt dit recept prima van tevoren maken.
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen100 g | Bettine geitenkaasbolletjes |
2 | komkommers & extra om te serveren |
1 | avocado |
2 | lente-uitjes |
sap van 1 citroen | |
10 blaadjes | munt |
40 blaadjes | basilicum |
4 el | yoghurt |
2 el | olijfolie |
Peper en zout, naar smaak | |
100 - 200 ml | water |
Bereiding
-
Snijd de komkommer in blokjes en de lente-ui in stukjes.
-
Halveer de avocado en haal de schil eraf en de pit eruit. Pers de citroen uit.
-
Doe alles behalve de peper en zout en het water in de blender en pulse dit tot een gladde soep.
-
Voeg eventueel water toe als de soep te dik is en breng op smaak met peper en zout.
-
Serveer de soep met extra komkommer en geitenkaasbolletjes.