Desembrood, peer en gerijpte geitenkaas
Ingrediënten
voor 2 personenvers desembrood | |
1 | rijpe peer |
75 g | Bettine gerijpte geitenkaas |
25 g | pijnboompitjes |
1 el | suiker of honing |
Tijm |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
-
Snij de peer in parten, verwijder het klokhuis en snij in gelijke, dunne schijfjes.
Verdeel de plakjes peer over de 2 boterhammen. Leg hierop de plakjes Bettine gerijpte geitenkaas (deze kun je het beste snijden met een draadmesje). -
Plaats de belegde boterhammen op een rooster en schuif deze in de voorverwarmde oven. Circa 5 a 6 minuten laten verwarmen (afhankelijk van de kracht van je oven).
-
Bak de pijnboompitjes tezamen met een eetlepel suiker (of honing) in de pan zonder boter of olie tot ze mooi bruin kleuren. Zorg ervoor dat je al roerend de pijnboompitjes bakt zodat het suiker of de honing mooi om de pijnboompitjes gaat plakken.
-
Zodra de gerijpte geitenkaasjes beginnen te kleuren zijn ze goed. Het brood is dan lekker knapperig, de peertjes en de schijfjes geitenkaas lekker lauwwarm. Haal ze dus snel uit de oven! Besprenkel met honing en garneer met de pijnboompitjes en de tijm. Serveer direct.
Eet smakelijk!