#bettinerecepten
Couscous salade met rode biet en geitenkaas
Wat een kleurrijk gerecht, deze simpele couscous salade met rode biet en geitenkaas. Lekker zomers, fris en tóch vullend, met rode bietjes, geitenkaasparels, babyspinazie en je favoriete verse kruiden. Voeg rode ui, komkommer en gehakte pistachenoten toe voor een knapperige textuur. Garneer met granaatappelpitjes, verse munt en peterselie. Serveer deze couscous met platbrood en geniet van een heerlijke maaltijd!
Ingrediënten
voor 4 personen250 g | couscous |
100 g | Bettine Pearls |
4 | gekookte bietjes |
75 g | babyspinazie |
90 g | granaatappelpitjes |
6 | snack-komkommers |
1 | rode ui |
150 ml | bietensap |
100 ml | bouillon |
1 | citroen (alleen het sap) |
5 takjes | verse munt |
5 takjes | verse peterselie |
2 el | olijfolie |
peper en zout |
Bereiding
-
- Doe de couscous in een kom. Giet het bietensap en de bouillon erbij en roer goed door. Dek de kom af met een bord/deksel en laat 10 minuten staan.
- Roer de couscous door met een vork en breng op smaak met olijfolie, peper en zout en het sap van een citroen.
- Snijd de gekookte bietjes in parten. De rode ui in ringen en de snackkomkommers in plakjes. Hak de pistachenoten grof. Verdeel dit over de salade.
- Garneer de salade met de Bettine geitenkaas pearls, de granaatappelpitjes en eventueel nog wat extra kruiden. Lekker met platbrood erbij!
- Voeg de babyspinazie toe en meng door elkaar. Hak de groene kruiden fijn en meng door de salade.
Lekker met flatbread