#bettinerecepten
Champignon taartjes met biet en gegrilde geitenkaas
Een feestelijk voor- of bijgerecht. Verrassend qua smaak door de basis van een heerlijke champignon tapenade. In combinatie met de schijfjes biet, appelstroop en de gegrilde geitenkaas zo lekker!
Voorbereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
65 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen4 | plakjes bladerdeeg |
125 g | champignons |
1 | kleine ui |
2 | teentjes knoflook |
1 | grote biet (gekookt) |
2 el | pitten (zonnebloem e/o pompoenpitten) |
10 g | geroosterde (pecan) noten |
1 | handje salie (houd een paar blaadjes apart om te frituren) |
4 | plakjes gerijpte geitenkaas |
2 el | appelstroop |
1 | klein scharrelteitje |
olijfolie (om in te bakken) | |
peper en zout naar smaak | |
kleine bakvormpjes (tartelette) |
Voorbereiding
-
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg
- Versnipper de ui en pers 2 teentjes knoflook uit. Hak de salie fijn. Snijd de champignons kleiner. Fruit de ui, de knoflook en salie aan in wat olie. Als deze glazig zijn, voeg je de champignons toe. Bak deze gaar. Voeg aan dit mengsel de pitten toe en hak dan alles grof. De tapenade is nu klaar. Zet tot gebruik even apart.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg in de bakvorm een stukje bakpapier. Leg in elk vormpje een plak bladerdeeg en vorm een bakje.
- Snijd de biet in dunne schijven (je gebruikt de 4 grootste schijven).
- Verdeel de champignontapenade over de bodem van de taartjes. Verdeel hierover de schijfjes biet. Besmeer met de appelstroop. Verdeel hierover de plakjes geitenkaas.
- Klopt het ei los en bestrijk hiermee de randen van het bladerdeegtaartje.
- Bak de taartjes in ca. 20 minuten goudbruin.
- Frituur tot slot nog wat blaadjes salie in iets olijfolie.
- Serveer de taartjes direct uit de oven met de geroosterde noten en de salieblaadjes.