burger met geitenkaashummus
#bettinerecepten

Burger met geitenkaas hummus

Hummus is heel makkelijk zelf te maken en dan kan je ook zelf kiezen welke smaak je eraan geeft, zoals geitenkaas. Deze Bettine geitenkaashummus van Deb's Bakery & Kitchen combineert heerlijk met een hamburger en geroosterde aubergine.

  • Verse geitenkaas
  • Zomer
  • Hoofdgerechten
  • BBQ
  • Hamburger
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
4 (afbak)broodjes
4 hamburgers
1 aubergine, in plakken
300 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
2 el tahin
75 g Bettine geitenkaas naturel (verpakking 125 g)
1 teentje knoflook
0.5 tl komijnzaad
olijfolie
peper en zout
rucola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de aubergineplakken op.

  2. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de aubergine in 20 minuten gaar.

  3. Pureer voor de hummus de kikkererwten met de tahin, verbrokkelde Bettine geitenkaas, knoflook en komijnzaad met de staafmixer of foodprocessor.

  4. Voeg 3 à 4 eetlepels olijfolie toe en pureer tot een gladde, smeuïge hummus. Doe er indien nodig nog wat water of olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Bak de hamburgers in een koekenpan met 1 el olijfolie aan beide kanten goudbruin en gaar.

  6. Snijd de broodjes doormidden, bestrijk de bodem met een royale laag hummus, beleg met de aubergine, hamburger en rucola en leg de bovenkant van het broodje erop.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.