Bruschetta geitenkaas en rabarber
Wil je makkelijk en snel hapjes op tafel zetten die ook nog eens superlekker en niet zo alledaags zijn? Dan moet je vooral deze geitenkaas bruschetta's met rabarber eens uitproberen. Een heerlijke combinatie!
Ingrediënten
8 personen3 stengels | rabarber |
100 g | aardbeien |
125 g | Bettine geitenkaas Honing |
80 g | bruine suiker |
20 g | boter |
1/2 tl | vanille-extract |
amandelschilfers | |
munt | |
witte lange ciabatta | |
olijfolie |
Bereiding
-
Snijd de rabarber in stukken van 5 cm lang en meng ze met de suiker en het vanille-extract in een kom.
-
Vet de bakvorm in met boter en leg de rabarber er in één laag in.
-
Bak het ongeveer 10-15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de rabarber. Hij moet zacht zijn maar ook zijn vorm behouden.
-
Maak de bruschetta's terwijl de rabarber in de oven staat. Snijd de ciabatta in plakjes, druppel een klein beetje olie erover en rooster de stukjes tot ze een mooie gouden kleur krijgen.
-
Leg de rabarber op de bruschetta. Er zal veel siroop overblijven in de bakvorm. Gebruik die als je de bruschetta extra sappigheid en zoetheid wilt geven.
-
Versier het gerecht met een royale hoeveelheid Bettine geitenkaas met honing en verse aardbeien. Bestrooi de bruschetta met goudbruin gebakken amandelschilfers en muntblaadjes. Serveer ze warm.