Kaasplank No.3 liggend
#bettinerecepten

Borrelplank met Bettine No3 en geroosterde druiven en kruidenolie

Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

voor 6 personen
1 stokbrood
250 g rode druiven
3 el honing
100 ml olijfolie
1 bosje gemengde kruiden; salie, tijm, peterselie en oregano
1 tl roze peper
1/2 citroen
1 courgette
500 g groene asperges
1 stuk(s) Bettine No3
50 g pecannoten
zout en versgemalen peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snijd het stokbrood in dunne plakken en kwast de plakken in met de olijfolie. Verdeel ze over een met bakpapier bekleedde bakplaat.

  3. Hussel de druiven om met de honing en een theelepel olie en doe in een ovenschaal. Bak de druiven en de crostini’s 10 minuten in de oven, tot de crostini’s krokant en bruin zijn en de druiven openbarsten.

  4. Maak ondertussen de kruidenolie; hak hiervoor de kruiden grof en doe ze in een keukenmachine met de roze peper, 75 ml olie en het sap van de halve citroen. Maal tot een fijne kruidenolie en breng op smaak met zout en peper.

  5. Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de courgette in schuine plakken en snijd de kontjes van de asperges. Hussel de courgette en asperge om met de overige olijfolie en grill ze aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan.

  6. Zet de Bettine No.3 op het midden van een grote borrelplank. Verdeel de crostini’s, druiven, asperges en courgettes rondom.

  7. Besprenkel met de kruidenolie en garneer met grof gehakte pecannoten. Laat iedereen zelf de crostini’s beleggen met de Bettine No.3, druiven en groenten.

Landscape background 3840x2160
Bettine No3 3000x3000px
Bettine No3

Melken. Stremmen. Rijpen. Niet voor niets heeft deze gerijpte, smeuïge geitenkaas de eerste prijs gewonnen op een internationale kaas en zuivelbeurs! Bettine No3 Gerijpte Geitenkaas is heerlijk fris en boterzacht met een delicaat en eetbaar korstje. Dankzij haar vorm wordt de smaak intenser naarmate ze van buiten naar binnen rijpt. Ambachtelijke verleiding tot in elke hoek. Dat proef je!