#bettinerecepten
Bladerdeeghapje met geitenkaas en gekarameliseerde uien
Totale tijd
60 minuten
Ingrediënten
voor 6 personen2 el | olijfolie |
3 | uien, grof gehakt |
225 g | Bettine geitenkaas met honing |
Zwarte peper | |
Zout | |
1 | plak bladerdeeg |
1 el | verse tijm |
Keukenspullen | |
---|---|
1 | Airfryer |
6 | vuurvaste schaaltjes of muffinvormpjes |
Vetvrij bakpapier |
Bereiding
-
Plaats olijfolie in een grote steelpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak deze, onder af en toe roeren, tot ze gekarameliseerd zijn. Dit duurt ongeveer 35 minuten. Breng op smaak met zout. Laat hierna op kamertemperatuur komen.
-
Doe de geitenkaas in een kleine kom en voeg naar smaak zwarte peper toe. Roer de geitenkaas tot deze gemakkelijk smeerbaar is en laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
-
Knip het bakpapier op maat van het bladerdeegplakje, leg het bladerdeegplakje kruislings op het bakpapier en druk deze in het vuurvast schaaltje.
-
Verdeel het geitenkaasmengsel met daaroverheen de uien over de 10 schaaltjes, bestrooi met tijm en bak de taartjes in de Airfryermand op 160°C in 20 tot 25 minuten.
-
Serveer warm of op kamertemperatuur.