#bettinerecepten
BBQ Aubergine met Bettine no.3
Verrukkelijke aubergines gegrild op de BBQ. Perfect voor tijdens die lekkere warme zomerdag. De gegrilde smaak van de aubergines in combinatie met de geitenkaas afgetopt met basilicum en lente-ui geven een heerlijke smaaksensatie!
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen4 | aubergines |
2 el | Za’Atar |
4 el | olijfolie |
150 g | Bettine No.3 |
20 g | Thaise basilicum |
3 takje | lente-ui |
4 el | harissa saus |
100 g | granaatappeltjes |
Zout en peper |
Bereiding
-
- Verwarm de barbecue voor (of gebruik een grillpan voor dit recept).
- Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in. Wrijf in met de Za’Atar en de olijfolie.
- Snijd de Bettine No.3 in 8 plakken, pluk de blaadjes van de Thaise basilicum en snijd de lente-ui in ringen.
- Grill de aubergines in de pan of op de barbecue 5 minuten op de snijkant. Keer om en leg op elke helft een plak no.3. Grill nog vijf minuten.
- Leg de aubergines op een schaal en lepel de harissa erover. Bestrooi met de lente-ui, Thaise basilicum en granaatappelpitjes. Bestrooi met zout en peper voor het serveren.