1299
#bettinerecepten

BBQ Aubergine met Bettine no.3

Verrukkelijke aubergines gegrild op de BBQ. Perfect voor tijdens die lekkere warme zomerdag. De gegrilde smaak van de aubergines in combinatie met de geitenkaas afgetopt met basilicum en lente-ui geven een heerlijke smaaksensatie!

Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
4 aubergines
2 el Za’Atar
4 el olijfolie
150 g Bettine No.3
20 g Thaise basilicum
3 takje lente-ui
4 el harissa saus
100 g granaatappeltjes
Zout en peper

Bereiding

    1. Verwarm de barbecue voor (of gebruik een grillpan voor dit recept).
    2. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in. Wrijf in met de Za’Atar en de olijfolie.
    3. Snijd de Bettine No.3 in 8 plakken, pluk de blaadjes van de Thaise basilicum en snijd de lente-ui in ringen.
    4. Grill de aubergines in de pan of op de barbecue 5 minuten op de snijkant. Keer om en leg op elke helft een plak no.3. Grill nog vijf minuten.
    5. Leg de aubergines op een schaal en lepel de harissa erover. Bestrooi met de lente-ui, Thaise basilicum en granaatappelpitjes. Bestrooi met zout en peper voor het serveren.
Landscape background 3840x2160
Bettine No3 3000x3000px
Bettine No3

Melken. Stremmen. Rijpen. Niet voor niets heeft deze gerijpte, smeuïge geitenkaas de eerste prijs gewonnen op een internationale kaas en zuivelbeurs! Bettine No3 Gerijpte Geitenkaas is heerlijk fris en boterzacht met een delicaat en eetbaar korstje. Dankzij haar vorm wordt de smaak intenser naarmate ze van buiten naar binnen rijpt. Ambachtelijke verleiding tot in elke hoek. Dat proef je!