filodeeg-geitenkaas-888x539px
#bettinerecepten

Baklava met geitenkaas

Ontdek een verrassende twist op de klassieke baklava met dit heerlijke recept voor baklava met Bettine geitenkaas. Het zoete en knapperige gebak wordt gecombineerd met de romige en lichtzoute smaak van geitenkaas, wat resulteert in een unieke en smaakvolle lekkernij.

  • Geitenkaasbolletjes
  • Hoofdgerechten
  • Recepten
  • Ovenschotel
  • Familie
Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

voor 8 personen
50 g pistachenoten
50 g blanke amandelen
75 ml honing
1 tl gemalen kardemom
8 vellen filodeeg
80 g boter
100 g Bettine geitenkaas Pearls
75 g dadels
siroop
50 g suiker
50 ml water
rozenwater(optioneel)

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    2. Rooster de pistache- en amandelnoten in een droge koekenpan tot dat deze goudbruin van kleur zijn. Wanneer de noten afgekoeld zijn, hak je deze in fijne stukjes.
    3. Snijd de dadels in kleine stukjes en smelt ondertussen de boter.
    4. Mix de noten met de steviala honing, de kardemon, de bolletjes geitenkaas en de dadels in een food processor of blender. 
    5. Leg een vel filodeeg met de lange zijde naar je toe en bestrijk deze met gesmolten boter (zorg er voor dat de vellen filodeeg vervolgens weer bedekt blijven door de vochtige theedoek, dit voorkomt scheuren). 
    6. Verdeel aan de onderkant in het midden 1 eetlepel van de vulling. Vouw de rechter- en linkerzijkant over de vulling en rol het deeg op tot een loempia. Leg het rolletje op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het rolletje met de gesmolten boter.
    7. Maak zo nog 7 rolletjes. Bak de rolletjes in circa 10-12 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!