pompoen carpaccio met bettine pearls
#bettinegeitenkaas

Pompoen carpaccio met Bettine geitenkaas pearls

  • Geitenkaasbolletjes
  • Aperitief & voorgerechten
  • Winter
  • Kerst
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 hals van een kleine flespompoen
1 chioggia biet
1/2 kleine rode ui
1/2 citroen
100 g cherrytomaten
500 ml paddenstoelenbouillon
1 flinke hand rucola
1 bakje Bettine Pearls
1 hand walnoten
4 tl truffelolie
zout en peper naar smaak
extra nodig: mandoline

Voorbereiding

  1. Bereidingswijze

    1. Verwarm de grill van de oven voor.
    2. Snijd de flespompoen met een mandoline in plakken van 2 mm. Schil de chioggia biet en snijd deze in plakken van 1 mm dik. Snijd de rode ui in dunne reepjes. Meng met het sap van de citroen en zet opzij. Halveer de cherrytomaten en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaatje. Rooster ze 5 minuten onder de grill. 
    3. Breng de bouillon aan de kook en blancheer hierin de pompoen plakken in 3 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. 
    4. Verdeel de pompoen plakken over vier borden, leg de uien reepjes, chioggia biet en rucola er in het midden bovenop. Verdeel de Bettine Pearls en gepofte tomaatjes erover en verkruimel de walnoten boven de bordjes. Bestrooi met zout en versgemalen peper en besprenkel met de truffelolie.
Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!