Fritatta met geitenkaas
Deze frittata uit de oven met Bettine geitenkaas is superlekker en makkelijk om te maken. Win win! Een perfecte restjesverwerker en een allemansvriend. Heerlijk als lunch of wanneer je meer ingrediënten in de keuken over hebt, als maaltijd met wat brood.
Ingrediënten
voor 4 personen200 g | gemengde tomaten |
1 | teentje knoflook |
100 g | kwark |
5 g | verse bladpeterselie |
5 g | bieslook |
olijfolie | |
1 | rode ui |
6 | eieren |
100 g | Bettine geitenkaas naturel |
5 g | dille |
peper en zout | |
ovenbestendige pan |
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
-
Hak de knoflook fijn. Snijd de rode ui in parten en halveer de tomaten. Grote tomaten kan je eventueel in plakken snijden of in kwarten. Hak de groene kruiden fijn.
-
Kluts de eieren los met de kwark. Voeg de knoflook toe. Breng dit op smaak met peper, zout en de groene kruiden (houd iets achter ter garnering).
-
Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan. Giet de eieren in de pan. Verdeel de tomaten (houd iets achter ter garnering) en de partjes rode ui over de eieren. Verdeel de plakjes geitenkaas over de frittata. Gaar de onderkant in ongeveer 6 – 8 minuten op een laag vuur.
-
Plaats de frittata in de oven en gaar hem nog 5 minuten totdat ook de bovenkant gestold is. Garneer de frittata met wat verse tomaten en groene kruiden.