crostini met geitenkaas, kersen hot honey - 3840x2160px
#bettinegeitenkaas

crostini met geitenkaas, kersen en hot honey

  • Verse geitenkaas
  • Snacks
  • Winter
  • Kerst
  • Bijgerechten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 6 personen
Ingrediënten
1 stokbrood
4 el olijfolie
150 g (diepvries) kersen
120 g goede honing
5 g verse tijm + extra voor garnering
1 kleine rode peper
1 tl zwarte sesam
1 tl sumac
1 snuf zout
250 g Bettine geitenkaas naturel
peper en zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het stokbrood in plakken van 1 cm dik, kwast beide kanten in met olijfolie en rooster in 10 minuten goudbruin en krokant, keer halverwege.
    2. Doe de kersen met 20 g honing in een steelpannetje en stoof ze in 10 minuten zacht. 
    3. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de rode peper fijn. Meng de tijm, rode peper, sesam, sumac en het zout met de rest van de honing. 
    4. Halveer de plakjes geitenkaas zodat ze dunner worden, leg op elke crostini 2 dunne plakjes van de geitenkaas, schep de kersen erop en maak af met een beetje van de hot honey. Garneer met extra tijm. 
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.