#bettinerecepten
Cheeseburger met geitenkaas
Deze verrukkelijke burger zit boordevol gesmolten Kaltbach Creamy en erbovenop de gerijpte, smeuïge No3. Afgemaakt met zelfgemaakte guacamole en zure room, wat zorgt voor een smaakexplosie bij elke hap. Serveer hem met frietjes voor de ultieme verwennerij.
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen800 g | rundergehakt |
eieren | |
3 flinke eetlepels | panko |
2 el | Mexicaanse kruiden |
zout en peper | |
150 g | Kaltbach Creamy |
1 | avocado |
1 | limoen |
2 | vleestomaten |
1 hand | koriander |
1 | flinke rode ui |
4 | burgerbroodjes |
4 el | olijfolie |
4 plakken | Bettine No3 |
4 el | zure room |
Bereiding
-
- Steek de barbecue aan.
- Meng het rundergehakt met het ei, de panko en de Mexicaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt in vier delen.
- Snijd de Kaltbach in dunne plakken en verdeel in vier porties. Stapel de plakjes op zodat ze ongeveer 5 bij 5 cm groot en 2 cm hoog zijn. Neem ¼ van het gehakt en maak plat. Leg de kaas erop en kneed het gehakt eromheen. Maak er mooie dikke burgers van. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Prak de avocado met het limoensap, de koriander en een snuf zout tot een grove guacamole.
- Snijd de vleestomaat en ui in plakken en halveer de burger broodjes.
- Kwast de burgers en de uien in met olijfolie. Bak de burgers op de barbecue gaar, zo’n 4 à 5 minuten per kant, zodat ook de kaas binnenin mooi gesmolten is. Leg na het keren van de burgers de Bettine no.3 op de burgers. Grill ondertussen ook de rode uien en de burgerbroodjes tot ze mooie streepjes hebben.
- Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met tomaat, gegrilde ui, de Kaltbach burger met Bettine No3. Verdeel de zure room en guacamole erover en dek af met de bovenkant van de broodjes.