Gebakken geitenkaas in pittige tomatensaus
#bettinerecepten

Gebakken geitenkaasdip in pittige tomatensaus

Muna van @tothemoen heeft dit heerlijke recept voor ons samengesteld. Het is makkelijk te bereiden en het eindresultaat is zeer smaakvol. Lekker om te dippen met plat brood of stokbrood.

  • Vegetarisch
  • Gerijpte geitenkaas
  • Recepten
  • Aperitief & voorgerechten
  • Gezond
  • snel & makkelijk
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 el olijfolie
100 ml tomatensaus
1 tl uipoeder
0.5 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
0.5 tl komijn
0.5 tl rode chili vlokken
100 g Bettine gerijpte geitenkaas in plakken
grof gehakte peterselie voor garnering

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op grill stand op 220C. 

  2. Maak de tomatensaus door alle ingrediënten (behalve de Bettine gerijpte geitenkaas) 15 minuten te koken op middelhoog vuur.

  3. Schenk de tomatensaus in een ovenschaal en leg de plakjes gerijpte geitenkaas erop.

  4. Grill in de oven 10 minuten totdat de geitenkaas goudbruin van kleur is. 

  5. Garneer met de grof gehakte peterselie.

  6. Eet smakelijk!

Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.