Mousse van rode biet en Bettine geitenkaas
Ontdek onze verrukkelijke Bettine geitenkaas en rode bietjes mousse, een snel te bereiden culinair hoogstandje. Tip van de chef! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het kort rusten in de koelkast voor het opdienen. Hierdoor komen de dieprode accenten van de roze mousse prachtig naar voren, wat zorgt voor een schitterende presentatie! De mousse is zijdezacht en verrassend van smaak, met een vleugje pittigheid dankzij de alfalfa.
Ingrediënten
voor 20 porties500 g | Bettine geitenkaas naturel |
200 ml | slagroom |
100 ml | mascarpone |
300 g | gekookte rode bietjes |
alfalfa | |
pistachenoten |
Keukenspullen | |
---|---|
staafmixer | |
handmixer | |
vork | |
lepel | |
20 glaasjes | als voorgerecht of ongeveer 20 iets kleinere amuseglaasjes/amuselepels |
spuitzak |
Bereiding
-
Klop de mascarpone los met een vork en roer hierna de geitenkaas erdoor heen tot een smeuïg en glad mengsel ontstaat. Pureer de gekookte bietjes met een staafmixer. Schep de puree van de bietjes door het mascarpone geitenkaasmengsel. Klop de slagroom stijf met de handmixer en schep deze vervolgens door het pureemengsel. Schep voorzichtig totdat er een mooie luchtige mousse ontstaat.
-
Verdeel de mousse met eventueel een spuitzak over de glaasjes en garneer deze met kruimels geitenkaas, crushed pistachenootjes en plukjes alfalfa. Plaats de glaasjes nog een half uur tot een uur in de koeling alvorens ze te serveren.