Groene salade met asperges en milde geitenkaas
Salades met geitenkaas zijn een klassieker op de menukaart, maar deze variant biedt wellicht nieuwe inspiratie voor jouw horecazaak! Met knapperige groene asperges als seizoenshoogtepunt en een romige geitenkaastopping is deze salade een ware traktatie. Perfect voor een smakelijke lunch, maar ook als royale portie voor het diner. TIP: deze variant is vegetarisch. Mocht je toch op zoek zijn naar een salade met een hartige bite van vlees, hebben wij ook geitenkaasjes met spek.
Ingrediënten
voor 20 porties1 kg | quinoa |
2 kg | Bettine geitenkaas naturel |
1 kg | rucola sla |
10 | courgette |
1500 g | groene asperges |
10 | komkommer |
10 kleine stronkjes | broccoli |
10 | avocados |
20 | tenen knoflook, gepeld en geperst |
Olijfolie | |
Peper en zout naar smaak |
Bereiding
-
Meng voor de dressing de olijfolie, azijn en honing in een kom. Pel en snijd de knoflook fijn en voeg samen met de fijngehakte peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Spoel de quinoa af in een zeef. Doe de quinoa in een pan en voeg twee delen water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Even omscheppen en breng op smaak met zout en peper. Snij de harde onderkant (ongeveer 4 cm) van de asperges en kook ze 2 minuten in licht gezouten water. Laat de asperges vervolgens snel afkoelen in koud water en laat ze uitlekken. Blancheer ondertussen de broccoliroosjes tot ze beetgaar zijn.
-
Schaaf de courgette in plakken. Smeer de plakken in met wat olijfolie en knoflook en gril de plakken lichtbruin aan beide zijdes. Halveer de komkommer en schaaf in de lengte met een kaasschaaf of mandoline in gelijke dunne plakken. Pel en hak de pistachenoten grof.
-
Snijd de avocado in plakjes en bouw de salade op door alle groenten en de quinoa toe te voegen aan de sla. Besprenkel de salade met de dressing.
-
Maak je salade af door de schijfjes verse geitenkaas van Bettine op de salade te leggen. Bestrooi de salade met de gehakte pistachenoten.