#receptenvoorprofessionals
Flammkuchen met gerookte zalm en geitenkaas naturel
Flammkuchen duikt steeds vaker op in de horeca, of het nu als lunch, borrelhapje of zelfs als diner wordt geserveerd. Deze veelzijdige lekkernij past perfect bij elke gelegenheid en zal je gasten zeker verrassen. De gerookte zalm voegt een culinaire dimensie toe aan de flammkuchen, terwijl de geitenkaas bovenop zorgt voor een romige smaak.
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
voor 10 flammkuchen10 | rollen flammkuchendeeg |
1 kg | Bettine geitenkaas naturel |
500 g | créme fraîche |
10 bosje | dille |
1.5 kg | gerookte zalm |
10 | rode uien |
kappertjes | |
20 el | olijfolie |
zout, peper |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het flammkuchendeeg uit op de met bakpapier bekleede bakplaat. Snijd de ui in dunne halve ringen. Spoel de kappertjes af met water en laat deze uitlekken.
- Verdeel een laagje créme fraîche over het deeg, verdeel hierover de uiringen en de kappertjes. Leg hierop de plakjes geitenkaas en bak onderin de oven in ongeveer 12 minuten gaar.
- Hak de dille fijn en meng ongeveer de helft met olijfolie. Snijd de zalm in reepjes. Beleg het flammkuchendeeg met zalm en besprenkel met het olijfolie-dille mengsel. Bak hierna nog 3-4 minuten in de oven.
- Bestrooi met de resterende dille.