Culinair dessert met rood fruit, geitenkaas en basilicum
Dit smaakvolle recept is samengesteld door Arie Klootwijk met ingrediënten van de verse verleiding en onze overheerlijke verse Bettine geitenkaas met honing. Niet alleen ziet het gerecht er culinair uit, maar de smaakervaring is ook zeker niet te versmaden. Je gasten zullen verheugd zijn wanneer je dit zomerse, culinair ogende dessert serveert.
Geitenkaas crème met honing
voor 20 porties625 g | Bettine geitenkaas honing |
50 g | room |
Marinade Rabarber | |
---|---|
500 g | rabarber siroop |
5 | sinaasappel (de schillen) |
1 l | Water |
500 g | suiker |
Basilicum marinade | |
---|---|
1 l | water |
750 g | suiker |
500 ml | vlierbloesem siroop |
375 g | basilicum |
Overig | |
---|---|
aardbeien | |
Frambozen | |
Bramen | |
pistache nootjes | |
rabarber |
Bereiding
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade en breng aan de kook. Laat de marinade afkoelen en vacumeer met de stukken rabarber, gaar dit vervolgens sous-vide 30 minuten op 65 graden. Of laat dit in een steelpan op heel laag vuur gaar worden, maar pas op dat dit niet te gaar wordt.
-
Breng voor de basilicummarinade het water met de suiker aan de kook en voeg de basilicumblaadjes toe, laat dit zeer kort meekoken en plaats het pannetje in koud water zodat het snel afkoelt. Mix het mengsel met een staafmixer of in de blender.
-
Voeg voor de geitenkaas crème een beetje room bij de Bettine geitenkaas en meng dit tot een zachte crème en doe dit in een spuitzak.
-
Marineer de aardbeien en bramen met de basilicum marinade. Spuit wat geitenkaas in de frambozen en bestrooi het gerecht met pistache. Maak het bord op naar eigen inzicht.