#receptenvoorprofessionals
Burgers met aubergine en geitenkaas naturel
Tegenwoordig groeit de vraag naar vegetarische opties, ook in de horeca. Deze vegetarische hamburger is perfect voor diverse gelegenheden, zoals bij een high tea, wijn- of bierproeverij, als vegetarische lunch of als borrelhapje. De burger is compact en stevig van structuur, dus gegarandeerd genieten van elke hap!
Totale tijd
10 minuten
Ingrediënten
voor 20 burgers20 stuk(s) | mini hamburgerbroodjes |
5 | gekookte rode biet |
625 g | Bettine geitenkaas naturel |
2,5 | avocado |
baby spinazie | |
5 | uien |
kiemgroenten | |
zout en zwarte peper | |
125 ml | appelazijn |
Bereiding
-
- Besmeer de helften van de mini burgerbroodjes met de verse geitenkaas.
- Leg de babyspinazie, een plakje in cirkelvorm van een biet, kiemgroenten, plakjes avocado, gemarineerde uien op de bovenkant van het burgerbroodje.
- Werk de burger af met de tweede helft.
De gemarineerde uien maak je als volgt:
- snijd rode uien in plakjes, leg ze ongeveer 5 minuten in heet water.
- Maak een marinade van 250 ml water en 125 ml appelazijn, vijf theelepels suiker, vijf theelepels zout, zwarte peper en laurierblad.
- Druk de uien stevig aan in een glazen pot, vul die met de marinade, sluit af en laat 24 uur in de koelkast staan.