1054
#receptenvoorprofessionals

Burgers met aubergine en geitenkaas naturel

Tegenwoordig groeit de vraag naar vegetarische opties, ook in de horeca. Deze vegetarische hamburger is perfect voor diverse gelegenheden, zoals bij een high tea, wijn- of bierproeverij, als vegetarische lunch of als borrelhapje. De burger is compact en stevig van structuur, dus gegarandeerd genieten van elke hap!

  • Aperitief & voorgerechten
  • Vegetarisch
  • Verse geitenkaas
  • Recepten
  • Zomer
  • Hamburger
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

voor 20 burgers
20 stuk(s) mini hamburgerbroodjes
5 gekookte rode biet
625 g Bettine geitenkaas naturel
2,5 avocado
baby spinazie
5 uien
kiemgroenten
zout en zwarte peper
125 ml appelazijn

Bereiding

    1. Besmeer de helften van de mini burgerbroodjes met de verse geitenkaas.
    2. Leg de babyspinazie, een plakje in cirkelvorm van een biet, kiemgroenten, plakjes avocado, gemarineerde uien op de bovenkant van het burgerbroodje.
    3. Werk de burger af met de tweede helft.

    De gemarineerde uien maak je als volgt:

    1. snijd rode uien in plakjes, leg ze ongeveer 5 minuten in heet water.
    2. Maak een marinade van 250 ml water en 125 ml appelazijn, vijf theelepels suiker, vijf theelepels zout, zwarte peper en laurierblad.
    3. Druk de uien stevig aan in een glazen pot, vul die met de marinade, sluit af en laat 24 uur in de koelkast staan.
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 1kg
Bettine Naturel 1kg

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bij de groothandels zijn de volledige kilorollen geitenkaas verkrijgbaar. In de supermarkten worden deze rollen veelal gebruikt op de versafdeling, waar de rollen geitenkaas in plakken worden gesneden.